B: BHA - Salicylic Acid

B: BHA - Salicylic Acid

Salicylic Acid (NL: Salicylzuur) is één van de beste oplossingen voor tegen mee-eters, puistjes en acne.

Maar waarom is dat eigenlijk?

Wat is BHA - Salicylic Acid?

Salicylzuur is ontstekingsremmend, doodt micro-organismen dat acne veroorzaakt. Salicylzuur komt voor in het natuur, maar kan ook synthetisch zijn. Het staat bekend om haar werking tegen acne en hyperpigmentatie. 

Hoe werkt Salicylic Acid?

Salicylzuur is vetoplosbaar en daarom zeer geschikt voor de vette en onzuivere huid. Het opent verstopte poriën en neutraliseert de bacteriën / talg vanbinnen. Voorkomt dat de poriën opnieuw verstopt raken doordat de poriën na gebruik van Salicylzuur krimpen, en tegelijkertijd zorgt het voor nieuwe celgroei.

In shampoo wordt Salicylzuur vaak gebruikt voor tegen roos.

Salicylzuur kan in het begin vaak irriterend worden ervaren, en dient daarom altijd in combinatie gebruikt moeten worden met een kalmerende ingrediënt. Deze ingrediënt kan voorkomen in het product zelf, maar je kunt ook een kalmerende creme erna gebruiken.

Zonnebescherming

Let wel goed op dat je je huid goed beschermd tegen de zon na gebruik van producten met BHA (Salicylzuur). Door het gebruik van Salicylzuur wordt je huid gevoeliger voor zonlicht. Dit komt omdat Salicylzuur dode huidcellen verwijderd en je bovenste huidlaag dus daardoor dunner wordt.

Smeer je daarom altijd goed in bij producten waar je het woord BHA of Salicylic tegenkomt.
 

Onze favorieten



Heb je ook last van Acne? Bestel deze product vandaag nog online, of kom langs in onze winkel in Rotterdam.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden