• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ingrediënten

Ingrediënt naam

Tags

Wat doet het?

Mythes

1,2-Hexanediol

humectant,
koppelingsmiddel

Hexanediol en 1,2-hexaandiol is een zeer effectief en mild koppelingsmiddel en humectant. Het is vooral handig bij het binden van siliconenproducten en kan worden gebruikt in lagere concentraties dan veel andere koppelingsmiddelen, waardoor de kans op irritatie wordt verminderd.

 

Adenosine

kalmeren, huidherstel

Van gist afgeleid ingrediënt dat functioneert als een goed verzachtend en huidherstellend middel. Adenosine heeft bewezen antirimpel voordelen vanwege het vermogen om het huidoppervlak te activeren, zodat het er gladder en jonger uitziet. Natuurlijk aanwezig in het lichaam, adenosine is een heilzaam ingrediënt dat gebruikt kan worden alle huidtypen.

 

Alcohol

1) Simple Alcohol (denat), Ethanol, Ethyl Alcohol: desinfecterend

2) Vetzuren Alcohol (Cetearyl, Cetyl, Stearyl): emmolient

3) Aromatische Alcohol, Phenethyl, Benzyl: geurstof

1) Heeft een reinigende en desinfecterende werking. Kunnen de huid uitdrogen bij te hoge percentage en wordt vaak gebruikt om een product sneller te laten "verdampen".

2) Dit zijn hydraterende soorten alcohol en drogen de huid dus niet uit! Zorgt voor een fijne textuur bij crèmes en verzacht de huid.

3) Wordt gebruikt in het process om een geur toe te voegen aan het product.

"Vermijd alle huidverzorging producten met Alcohol"

Alcohol is dus niet in alle gevallen uitdrogend en slecht voor de huid. Er bestaan ook alcohols die de huid juist vochtig en zacht houden. Vermijd dus niet direct alle producten met alcohol, maar kijk eerst naar het soort alcohol en eventueel het percentage.
 

Allantoin

huidverzorgingsmiddel: verzachtend, helend, exfoliërend

Allantoïne heeft een aantal huidverzorgingstoepassingen en er wordt gedacht dat het hydraterende effecten heeft, evenals eigenschappen die helpen bij het creëren van een soepele, gezonde huid. Allantoïne biedt ook een natuurlijke beschermer voor de helende huid en wordt verondersteld de celregeneratie te bevorderen. Door het natuurlijke verjongingsproces te stimuleren, kan allantoïne helpen acne-littekens weg te nemen en een meer gebalanceerde huidtint te creëren.

 

Betaine

humectant: aminozuur

Werkt in de eerste plaats als een vocht vasthoudend en niet-irriterend middel in cosmetische producten. De kleine polaire moleculen van dit ingrediënt zijn gevoelig voor waterstofbinding (AKA interactie met water), wat op zijn beurt het vermogen geeft om vocht vast te houden. Het is in staat intense hydratatie aan de huid te geven, zonder de residuele kleverigheid die vaak geassocieerd wordt met op glycerine gebaseerde emulsies. Bij gebruik in huidverzorgingsproducten kan het de diepte van rimpels tijdelijk verminderen, waardoor het gezicht er veel gelijkmatiger uitziet.

 

Butylene Glycol

oplosmiddel, huidverzorgingsmiddel

Butyleenglycol (1.3-Butaandiol) is een kleine organische alcohol die wordt gebruikt als oplosmiddel en conditioneringsmiddel. Een veel gebruikt ingrediënt dat meerdere functies heeft in cosmetica, waaronder als textuurverbeteraar. Het is vergelijkbaar met propyleenglycol, maar heeft een lichtere textuur.

 

Carbomer

verdikkingsmiddel

Carbomeren zijn verdikkingsmiddelen die helpen bij de viscositeit en doorstroming van cosmetische producten. Ze helpen ook onoplosbare vaste stoffen in vloeistof te verdelen en te suspenderen en voorkomen dat de olie en vloeibare delen van een oplossing uit elkaar vallen. 

 

Dipropylene Glycol

synthetische oplosmiddel, geurstof

Dipropyleenglycol wordt meestal gebruikt als een oplosmiddel in een grote verscheidenheid van industrieën en producten, maar in cosmetica heeft het ook toepassing gevonden als een geur-, maskeermiddel en bij het regelen van de viscositeit van een formulering.

 

Disodium EDTA

conserveermiddel, stabilisator

Cosmetische fabrikanten gebruiken dit ingrediënt vaak voor verschillende doeleinden. Het werkt voornamelijk als conserveringsmiddel, chelator en stabilisator, maar het is ook aangetoond dat het de schuim- en reinigingsmogelijkheden van een cosmetische oplossing verbetert.

 

Glycerin

humectant

Glycerine is een humectant, wat betekent dat het water aantrekt. Wanneer glycerin of glycerol op de huid wordt aangebracht, sluit het vocht af dat anders zou kunnen ontsnappen. Glycerine in lotions of andere huidverzorgingsproducten kan helpen bij het voorkomen of bestrijden van een droge huid. Glycerine is een verbinding die kan worden gemaakt van natuurlijke producten zoals plantaardige olie, of kan worden gesynthetiseerd uit propyleenalcohol. Het resultaat is een op alcohol gebaseerd product dat een ingrediënt is in veel huidverzorgingsproducten. De meeste mensen zijn erg tolerant ten opzichte van glycerine, zonder irritatie te ervaren. De effecten van glycerine op de huid zijn gezonder en natuurlijker uiterlijk.

 

Menthoxypropanediol

verkoelend, geurstof

Menthoxypropaandiol is een koelmiddel dat synthetisch is afgeleid van menthol en dat wordt gebruikt als een geur- of maskeermiddel in cosmetische en schoonheidsproducten. Het is bekend om effecten te produceren die twee keer zo sterk zijn als menthol en wordt gebruikt in concentraties tot 20-25% die van menthol, met een koel gevoel dat 2,0 tot 2,5 keer sterker is dan menthol, aldus onderzoek.

 

Menthylparaben

conserveermiddel

Methylparaben is een schimmelwerende en conserveermiddel dat veel wordt gebruikt in cosmetica. Omdat het gemakkelijk door de huid wordt opgenomen en over het algemeen als niet-irriterend wordt beschouwd, is het een erg populair ingrediënt voor schoonheidsproducten (Wikpedia) en wordt het gebruikt om schimmelgroei te voorkomen en om formules in het algemeen te behouden.

“Parabenen veroorzaken kanker”

Nieuwe studies in de cosmetica-industrie heeft vastgesteld dat de lage niveaus van parabenen in cosmetica veilig zijn en dat de verbinding tussen parabenen en borstkanker zwak is.

Niancinamide

antioxidant, vitamine, huidherstel, brightening,

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3 en nicotinezuur, is een zeer effectief huidherstellend ingrediënt dat meerdere voordelen biedt voor een ouder wordende huid. Een van deze voordelen is het vermogen om het uiterlijk van vergrote poriën, ongelijkmatige teint, fijne lijntjes, dofheid en een verzwakt huidoppervlak zichtbaar te verbeteren. Niacinamide kan ook de schade verminderen die milieu kan veroorzaken en is stabiel in de aanwezigheid van warmte en licht.

Kan niet samen worden gebruikt met Vitamine C (ascorbic acid)”

Deze combinatie is prima en is in feite heel voordelig! Het onderzoek waarop deze misvatting is gebaseerd, werd uitgevoerd in de jaren zestig; de vormen van niacinamide en vitamine C die in dit onderzoek werden gebruikt, waren niet gestabiliseerd, hoewel niacinamide zelf erg stabiel is. De basis van de formule die in deze studie werd gebruikt, was ook heel anders dan de huidige verfijnde huidverzorgingsformules. Tegenwoordig weten cosmetisch chemici hoe ze niacinamide en vitamine C kunnen combineren in de ideale basisformules die hun compatibiliteit verbeteren.

Panthenol

vitamine
B5-derivaat

Panthenol is de provitamine van B5 omdat het voornamelijk in cosmetica en schoonheidsproducten wordt gebruikt als smeermiddel, verzachtend en vochtinbrengende middel vanwege het vermogen om zich aan het haar te binden en de huid binnen te dringen, waardoor het zowel van smering als van hydratatie voorziet (Wikipedia). Panthenol wordt ook beschouwd als een potentiële acnebehandeling vanwege de absorptie-eigenschappen die bacteriën en de ontstekingsremmende eigenschappen ervan kunnen tegengaan (Bron).

 

PEG 40
Hydrogenated
Castor Oil

emulgator, geurstof

PEG 40 Hydrogenated Castor Oil is de polyethyleenglycolderivaat van gehydrogeneerde ricinusolie en is een amberkleurige, enigszins stroperig vloeistof met een van nature licht vetachtige geur. Het wordt gebruikt in cosmetica en schoonheidsproducten als een emulgator, surfactant en geurstof.

 

Propanediol

huidverzorgingsmiddel, humectant, geurstof, oplosmiddel

Propyleenglycol is een bruikbaar klein molecuul en heeft toepassingen gevonden als een huidverzorgingsmiddel, humectant (vochtinbrengende crème), geurstof, oplosmiddel en wordt gebruikt om de viscositeit van een formulering te verminderen. Het komt voor in een breed scala van producten.

 

Propylene Glycol

vochtinbrengende middel, huidverzorgingsmiddel, oplosmiddel, geurstof

Propyleenglycol, een petroleumderivaat dat wordt geproduceerd door hydratering van propyleenoxide, is een veelzijdig ingrediënt dat wordt gebruikt in meer dan 4000 producten en formules in de cosmetica- en schoonheidsindustrie als vochtinbrengende middel, huidverzorgingsmiddel, drager in geuroliën, oplosmiddel en viscositeitsverlagend middel.

 

Sodium Benzoate

conserveermiddel, geurstof

Natriumbenzoaat is een zout van Benzoëzuur, van nature te vinden in veenbessen, pruimen, pruimen, kaneel, rijpe kruidnagelen en appels en gebruikt als conserveermiddel in cosmetica en formules voor persoonlijke verzorging als geurstof, maskerende ingrediënt, corrosiewerend middel, en meestal als conserveermiddel. Als conserveermiddel voorkomt het dat bacteriën en schimmels zich ontwikkelen in producten en formules en hun composities veranderen (Wikipedia). In combinatie met cafeïne in Caffeine Sodium Benzoate kan het UVB-bescherming bieden met antioxiderende werking.

 

Sodium Hyaluronate

humectant, occlusieve

Hyaluronzuur is een van nature voorkomende stof in het menselijk lichaam die de celvernieuwing reguleert, het bindweefsel smeert en de vochtigheid en elasticiteit van de huid onderhoudt. Bij lokaal gebruik, creëert een vochtbarrière op de huid, waardoor het gladder en zachter wordt. Dit ingrediënt kan tot 1000x zijn eigen gewicht in water houden, waardoor verbazingwekkende voordelen voor de vochtarme huid worden verkregen. Omdat het al van nature in ons lichaam aanwezig is, is hyaluronzuur een veiliger alternatief voor synthetische ingrediënten.

 

Stearic Acid

vetzuur: geurstof, surfactant, emulgator

Stearinezuur is een vetzuur dat voornamelijk voorkomt in dierlijke derivaten, maar ook in plantaardige vetten. Het wordt gebruikt in een verscheidenheid aan cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging, als geurstof, surfactant en emulgator. Het wordt ook gebruikt als basis voor de vervaardiging van andere vetzuuringrediënten die worden gebruikt als emulgatoren, verzachtende middelen en smeermiddelen, volgens CosmeticsInfo.org.

 

Trehalose

vochtinbrengende middel, antioxidant

Trehalose is een suiker gevonden in planten, schimmels en ongewervelde dieren, en gebruikt in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging als smaakstof en vochtinbrenger. Het wordt als nuttig beschouwd omwille van zijn hydraterende en waterbindende eigenschappen, evenals zijn antioxiderende krachten (CosmeticsCop.com en Wikipedia). Met andere woorden, Trehalose kan bij topicale toepassing de huid in staat stellen om vocht vast te houden dat anders zou verliezen, waardoor een droge huid en mogelijk toenemende tekenen van veroudering zouden ontstaan.